Lämpökuvausta

Lämpökuvaus on tarkastajan kuudes aisti

Rakenteiden lämpökuvaus on  erinomainen menetelmä rakennusten  ja rakenteiden kunnon ja laadun arviointiin. Lämpösäteilyn näkeminen on tarkastajan kuudes aisti. Lämpökuvaus on realiaikainen, rakenteita rikkomaton menetelmä joka mahdollistaa suurien pintojen nopean lämpötilajakaumien tarkastelun.

Lämpökuvauksia voidaan yleensä suorittaa joulukuusta helmikuulle, koska lämpökuvauksessa tarvitaan aina lämpötilaero, tämän hetkisellä kamerallamme 15 celsius astetta. FLIR lämpökamerassamme on 43200 lämpötilapikselin tarkkuus ja kamera pystyy erottelemaan lämpötilat alle 0,05 asteen tarkkuudella.

Yksi vaiheisella lämpökuvauksella havaitaan kylmäsillat, osa ilmavuodoista, eristeviat ja mahdolliset kosteusvaurioepäilyt. Kaksi vaiheisessä lämpökuvauksessa rakennus alipaineistetaan ja ilmavuodot paikallistetaan tarkasti. Lämpökuvaus on hyvä perustutkimus, jolla voidaan määritellä lisätutkimustarpeita ja harkittavia korjauksia. 

Ilmavuotopaikannus lämpökameralla

Ilmavuotopaikannuksessa rakennus tilkitään ja alipaineistetaan, tällöin näkyvät myös ilmavuodot normaalisti ylipaineisissa rakenneosissa kuten yläpohjissa. Ilmavuotopaikannus onnistuu lämpökameralla kun ulko- ja sisälämpötilan ero on yli viisi astetta. Apuna paikannuksessa käytetään merkkisavua.

Lämpökuvassa ovenkarmin ilmavuoto

Ovenkarmin lämpövuoto kuvattuna tavallisella kameralla.
Ovenkarmin lämpövuoto kuvattuna lämpökameralla